. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

imagini din Piatra Craiului, drumetie montana intr-o zona spectaculoasa
.

Masivul Piatra Craiului, perla Carpaţilor

o creastă spectaculoasă de calcar în Carpaţii Meridionali

paradis pentru montaniarzi, alpinişti, speologi, pasionaţii de natură

 dist
dist

Zarnesti, la poalele masivului: optimism debordant Padina inchisa, imagine din Brana Caprelor alpinisti in Padina Inchisa caprele negre, omniprezente în Piatra Craiului vedere din creastă spre Muchia Padinei Popii garofita Pietrei Craiului cabana "Curmatura Pietrei Craiului" scorus de munte in Padina Popii schitul Coltul Chiliilor spre pestera din Coltul Chiliilor pestera din Coltul Chiliilor Padina lui Calinet, partea inferioara cruce la intrarea in Padina lui Calinet abrupturi, poliţe cu brazi drumetie montana: pornim spre "Westwand" / "La lanturi" dincolo de refugiul Şpirlea La Zaplaz (sau "Poarta Basmelor") La Zaplaz (sau "Poarta Basmelor") cabluri (lanţuri) pe traseul "La lanţuri" trasee în zone abrupte, prevăzute cu cabluri pe traseul "La lanturi", urcuş printr-un jgheab abrupt pe creasta principală, lângă Vârful La Om (Piscul Baciului) popas pe versantul estic "Umerii Pietrei Craiului" Marele Grohotis din Piatra Craiului o specie rară de mac alpin, pe Marele Grohotis o gentiana albastra din zona Marelui Grohotis fluturele-urzicar sau "vulpiţa" Cerdacul Stanciului, în zona Marele Grohotis floare de colt sau "floarea reginei"

Piatra Craiului este un masiv montan minuscul ca întindere – o creastă izolată de calcar (fără creste secundare notabile), ce se înalţă spectaculos dintr-o mare de munţi cu spinări rotunjite, de înălţime mai mică. Din acest noian de spinări de muncei împăduriţi răsare brusc creasta Pietrei Craiului, efectiv "strălucind" în zilele însorite datorită versanţilor stâncoşi din calcar alb sau cenuşiu-deschis. Valea Bârsei şi afluenţii săi pătrund adânc în partea de nord-vest a zonei montane (dinspre Zărneşti), deschizând accesul spre versantul nord-vestic al crestei / zona Plaiul Foii; acest versant este zona cea mai sălbatică a masivului, o înşiruire de abrupturi impresionante, decorate cu turnuri de calcar, ţancuri, grohotişuri şi bordate în partea de jos de o pădure de molid şi brad deasă ca peria. Zona este atractivă pentru montaniarzi, dar pentru cei ce practică doar drumeţia montantă există un număr limitat (deşi suficient de mare) de trasee; mult mai multe posibilităţi se deschid pentru cei ce practică alpinismul şi escalada, în aceste abrupturi se află zeci (poate sute) de trasee de alpinism.

Agenţia de turism Tymes Tours a organizat sporadic ture aici încă din 2004, anul înfiinţării firmei. Din vara anului 2011 vom fi mult mai mult prezenţi pe văile alpine şi pe muchiile de calcar ale masivului Piatra Craiului, urmează să aducem aici în mod regulat grupuri de turişti din Germania. În acest colţ al Transilvaniei găsim şi multe obiective pentru turism cultural: Braşovul cu centrul său istoric, "castelul" (cetatea) Bran, cetatea Râşnov, biserici-cetate medievale interesante precum cele de la Prejmer, Hărman, Cristian, Cincu etc., vechi sate româneşti de munte (marile comune Bran, Moeciu, Şirnea dar şi sătucele Măgura, Peştera). Deci zona oferă posibilitatea alcătuirii unui program turistic complex şi atractiv, mai ales dacă se evită aspectele de "turism industrial", deja destul de deranjante (după părerea noastră) mai ales la Bran.

În continuare lăsăm imaginile să vorbească de la sine.

programe turistice (oferte Tymes Tours) care includ această zonă sau temă


încă nu avem program turistic aici, aşteptăm cereri de la Dumneavoastră!

Putem organiza cu uşurinţă diverse programe turistice în Piatra Craiului (excursii pentru angajaţii firmelor, pentru invitaţii din străinătate), dar momentan nu avem aici o ofertă standard pentru piaţa corporate din România. Aşteptăm cu interes cererile Dumneavoastră!


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004