. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

excursie la Oravita si Anina – program turistic pentru invitatii din strainatate ai firmelor din Timisoara
.

Oraviţa & Anina – Austria în miniatură, ca acum 100 de ani

Excursie de 1 zi pentru invitaţii din străinătate ai firmelor din zona Timişoara

pe urmele austriecilor prin Banatul Montan, inclusiv excursie cu trenul pe "Semmering-ul Bănăţean"

 dist
  • vizită centrul vechi din Oraviţa – inclusiv teatrul, biserica catolică şi muzeul farmaciei; după ce luăm un prânz complet în Oraviţa continuăm cu tură cu trenul pe ruta Anina – Oraviţa (sau invers)
  • posibilitate întoarcere prin Reşiţa, cu vizita colecţiei de locomotive cu aburi
  • durata: 1 zi (9 – 12 ore)
  • servicii incluse: ghidaj, transport, prânz, intrări la obiective
dist
  • excursia în zonă poate fi extinsă la 2-3 zile, vizitând şi Cheile Nerei, Cascadele Beuşniţei, sate pitoreşti (Ilidia, Ciclova) etc.
  • ghid limbile engleză şi germană, pentru alte limbi rugăm anunţaţi din timp
  • preţ: la cerere, funcţie de mărimea grupului şi de serviciile alese
  • organizare: doar la cerere
  • descriere program turistic în format PDF

teatrul din Oravita, cel mai vechi teatru din Romania placa memoriala pentru Sissi, imparateasa Austriei "la Schlucht" – viaduct pe calea ferata Anina – Oravita (Semmering-ul banatean) tunel pe linia de cale ferata Anina – Oravita peisaje văzute din tren, pe ruta Oraviţa – Anina calea ferată şerpuieste printre versanţii stâncoşi turiştii fotografiază ieşirea dintr-un tunel prin pitorescul Steierdorf, cartier din Anina cu turişti la biserica catolică din Steierdorf cimitirul din Sigismund – Anina: în memoria catastrofei miniere, monument Secession urmele lui Ceauşescu: termocentrala din Anina, un faliment contemporan din pestera Ponor-Plopa iese un parau natura în Banatul Montan: orhidee salbatice langa Anina cu oile pe platoul carstic al Caraşovei craşoveanca cu oile locomotive cu abur la Resita cea mai veche locomotivă reşţeană, şi alţi pensionari biserica translatată de la Reşiţa

Această excursie scurtă ne poartă în sudul Banatului, spre micile orăşele Oraviţa şi Anina din jud. Caraş-Severin. Întreaga regiune ar putea constitui foarte bine un muzeu în aer liber al Revoluţiei Industriale – aici au fost puse bazele industriei moderne înca din sec. al XVIII-lea, imediat după instaurarea administraţiei austriece.

Sub ochiul atent al birocraţiei vieneze s-au dezvoltat puternic mineritul dar şi prelucrarea metalelor, a fost adusă mână de lucru calificată din toate colţurile imperiului – într-un cuvant: aspectul zonei a fost schimbat radical.

Datorită colapsului economic din sec. al XX-lea s-a păstrat foarte bine aspectul extrem de pitoresc din secolele anterioare. Descoperim un teatru fabulos, dar şi o serie de amănunte interesante într-o zonă care nici măcar nu e trecută pe harta turistică a României!

Practic: pornim în zorii zilei din Timişoara (sau împrejurimi) spre Oraviţa. Aici vizităm centrul vechi, acest mic city tour include teatrul (cel mai vechi din România, cu o istorie extrem de interesantă!), precum şi biserica catolică şi micul muzeu al farmaciei. Din gara Oraviţa luăm trenul spre Anina, pe spectaculoasa cale ferată montană supranumită "Semmering-ul bănăţean". La Anina vizităm cimitirul din cartierul Sigismund (un monument de aici ne prilejuieşte o incursiune în istoria vechii comunităţi minereşti germane Anina-Steierdof) şi biserica catolică, după care ne reîntoarcem la Timişoara via Reşiţa (unde putem opri ca să vizităm colecţia de locomotive cu aburi, în aer liber). În seara aceleiaşi zile suntem înapoi în Timişoara.

O variantă (puţin mai scurtă) a traseului de mai sus ar fi următoarea: de la Oraviţa urcăm la Anina cu microbuzul (nu cu trenul), trecând pe lângă colosala ruină industrială a TermoAnina; vizităm cimitirul din cartierul Sigismund, apoi luăm trenul în coborâre spre Oraviţa; întoarcerea la Timişoara se va face pe aceeaşi rută ca şi la venire, adică prin Stamora-Moraviţa.

detalii despre obiectivele turistice


detalii & imagini din Oravita – obiective turistice

Oraviţa: detalii şi imagini. Micul orăsel din Banatul Montan are câteva "first-of" şi o serie de obiective interesante şi pitoreşti, la care "dincolo" turiştii ar face coadă la bilete, dar "la noi" bate vântul.


Cascadele Beusnitei din Cheile Nerei

Cheile Nerei şi Cascadele Beuşniţei constituie cea mai interesantă zona în apropiere de Oraviţa. Peisajele de o frumuseţe deosebită sunt azi parte a unui parc naţional.


în mijlocul naturii: cartierul Steierdorf din Anina

Detalii şi imagini: Anina – Steierdorf. Odată "cetatea cărbunelui", "satul coloniştilor din Stiria" – azi o ruină generalizată, tipică pentru Banatul Montan, dar cu o doză sănătoasa de farmec propriu.


urmele creştinismului timpuriu la Ilidia

Ciclova şi Ilidia, două sate în apropierea Oraviţei pe post de "insider tip" pentru turismul din Banatul Montan. Unele obiective turistice sunt de-a dreptul surprinzătoare.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004