. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

excursie de 2-3 zile pentru invitatii din strainatate: Baile Herculane, cu drumetii montane pe Valea Cernei
.

Ce căuta Sissi la Herculane?

Tur de 2-3 zile pentru invitaţii din străinătate ai firmelor din zona Timişoara

trasee uşoare de drumeţie montană în Valea Cernei, adevărat paradis carpatin – inclusiv vizită la ţărani acasă, contacte cu locuitorii

 dist
  • drumeţie montană pe Valea Cernei (Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei); vizităm o zonă montană cu turism extrem de redus – o zonă "virgină" d.p.d.v. turistic; prezentăm trei trasee montane accesibile dar deosebite din punct de vedere peisagistic – parcurgerea traseelor se face cu ghid montan experimentat
  • vizită detaliată (tur cu ghid) a staţiunii Băile Herculane
  • excursie cu plecare din Timişoara – posibil şi din Bucureşti, Craiova sau alte oraşe
dist
  • cazare, cină şi mic-dejun la Herculane; prânz pe traseu (inclusiv la ţărani acasă); pachetul include şi transport şi ghid
  • durata: 2-3 zile (un week-end)
  • ghid limbile engleză şi germană, pentru alte limbi rugăm anunţaţi din timp
  • preţ: la cerere, funcţie de mărimea grupului şi de serviciile alese; organizare: doar la cerere
  • descriere program turistic în format PDF

arhitectură de Mitteleuropa la poalele muntelui Domogled Herculane: culorile unui "Kurort" de acum 150 de ani drumeţie montană pe Valea Cernei, în viziunea arhitectului vienez von Doderer Băile Herculane în rezumat: istorie, cupole imperiale, păduri şi stânci vedere de pe Domogled asupra staţiunii Băile Herculane pinul negru de Banat, sub Vârful Domogled castanul comestibil în pădurea de sub Vf. Domogled culorile de foc ale toamnei în Cheile Prolazului, Valea Cernei coborârea de pe Domogled prin Cheile Prolazului peisaj de cinci stele în Cheile Ţăsnei stampă japoneză în Valea Ţăsnei canionul din Cheile Ţăsnei moara de la cascadă, în Cheile Ţăsnei scările ce duc la ... Scărişoara cătune rupte de lume în Munţii Cernei localnicii Văii Cernei masa la ţărani acasă Luminiţa de la Cracu Mare Valea Cernei: câmpuri cultivate între prăpăstii căsuţa de sub stâncă

Staţiunea Băile Herculane este una dintre cele mai vechi din lume, apele termale de aici aveau (odată...) faimă mondială. Însă situaţia actuală a staţiunii exclude un concediu de wellness în adevăratuls sens al cuvântului. Valoarea excepţională a zonei constă în frumuseţile naturale – Valea Cernei (unde este aşezată staţiunea) este un adevărat paradis pentru cei dispuşi să petreacă un week-end activ. Cunoscătorii îndrăznesc chiar superlativul: "Valea Cernei este cea mai frumoasă vale din Carpaţi!".

Propunem în continuare trei trasee de drumeţie în Valea Cernei, în apropiere de Băile Herculane; toate trei sunt relativ uşoare, accesibile oricărei persoane cu condiţie fizică medie. Iată-le, pe scurt (ordonate după dificultate şi durată): 1) Cheile Ţăsnei, sălbăticie de rară frumuseţe, calcar şi pini negri precum în stampele japoneze; 2) "cătunele pe moarte" din Munţii Cernei, singurătatea cătunelor izolate din Carpaţi, aşezate într-un decor superb (vom face cunoştinţă şi cu locuitorii zonei), şi 3) Muntele Domogled (şi Cheile Prolazului), muntele fluturilor şi al plantelor rare, şi care ne oferă imagini aeriene asupra staţiunii Băile Herculane. Toate cele trei trasee se desfăşoară în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei (Domogledul constituie prima rezervaţie naturală oficializată pe teritoriul României).

Există şi trasee chiar mai uşoare – de ex. de-a lungul Cernei pe patraulă (vechea potecă grănicerească, pe fosta graniţă turco-austriacă), sau potecile pe care umbla Sissi (împărăteasa Elisabetha a Austriei) în imediata apropiere a staţiunii, pe la Izvorul Munk, Vf. Elisabeta şi Cracul cu Peri. Suntem pregătiţi să alcătuim un program turistic interesant, oricare ar fi gusturile oaspeţilor Dumneavoastră din străinătate.

Căci în fond asta o mâna pe Sissi la Herculane: natura. Istoria nu a consemnat câte băi de apă termală făcea împărăteasa pe zi. În schimb există nenumărate relatări despre plimbările "pe coclauri" ale ilustrei vedete vieneze. Izolată la câte un pavilion aşezat pe vârful muntelui, sensibila împărăteasă scria aici poezii – despre frumuseţea naturii, bineînţeles.

Iar staţiunea Băile Herculane merită cu prisosinţă o vizită detaliată. Dăm la o parte praful gros care s-a aşternut peste ruinele actuale, pentru a descoperi secolele de glorie ale staţiunii din Valea Cernei. Romani, turci, austrieci, maghiari şi, în final, români, au pus umărul cu ce au avut mai bun (uniii: cu arhitecţi iluştri, alţii: cu tunul), istoria staţiunii are un strop de senzaţional. Readucem prin relatări o părticică din glamour-ul staţiunii sub Sissi şi Franz Joseph... Care Franz Joseph, la rândul său, nu se temea de superlative când era vorba despre Herculane: "... den schönsten Kurort des Kontinents..." ("cea mai frumoasă staţiune de pe continent").

Din punct de vedere logistic excursia la Herculane şi pe Valea Cernei include cazare (hotel trei stele în Băile Herculane), masa / pensiune completă (pentru traseele de drumeţie: pachet hrană rece sau prânz simplu la ţărani acasă) şi transport. Pentru ghidaj asigurăm un ghid cu experienţă pe trasee montane.

Deja de cinci ani aducem grupuri de turişti din Austria, Germania şi Elveţia pentru traseele de drumeţie din Valea Cernei. Experienţa dobândită garantează calitatea excursiei în Valea Cernei pentru membrii delegaţiilor străine ce dispun de un week-end liber în România.

detalii despre obiectivele turistice


mai multe despre Valea Cernei, grădina din Carpaţi

Traseele prezentate mai sus au loc în Valea Cernei. Însă nici pe departe nu epuizăm potenţialul peisagistic pe care îl oferă această extraordinară vale din Carpaţi. Citiţi & vedeţi ce mai oferă Valea Cernei...


mai multe despre staţiunea Băile Herculane

Expresia "şarm morbid" s-ar putea să descrie cel mai bine aspectul de azi al staţiunii Băile Herculane. Însă aici există enorm de multă istorie, ruinele de azi dezvăluie aspecte interesante.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004