. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

excursie de 1-3 zi pentru invitaţi din străinătate: monumentele zonei Hateg-Hunedoara, drumetii in Retezat
.

Munţi şi istorie în piatră, la Hunedoara şi în Ţara Haţegului

Tur de 1-3 zile pentru invitaţii din străinătate ai firmelor din zona Timişoara

excursie în Transilvania, la monumentele din zona Haţeg, cu posibilitate de trasee montane în Retezat

 dist
 • traseu prin judeţul Hunedoara – în principal în jurul oraşului Haţeg, zonă cu multe monumente ale Evul Mediu din Transilvania
 • zona conţine şi un important patrimoniu natural, care poate fi cunoscut prin drumeţii (Parcul Naţional Retezat) sau simple plimbări (mlaştina de la Peşteana, plimbări spre diferite ruine de cetăţi)
 • programul constă în vizitarea monumentelor, eventual în combinaţie cu turismul activ (drumeţii şi/sau plimbări)
dist
 • durata: 1-3 zile; stabilim împreună programul efectiv al excursiei
 • pachetul turistic include ghid, transport, masă (pensiune completă), eventual şi cazare
 • ghid limbile engleză şi germană, pentru alte limbi rugăm anunţaţi din timp
 • preţ: la cerere, funcţie de mărimea grupului şi de serviciile alese
 • organizare: doar la cerere
 • descriere program turistic în format PDF

Hunedoara, Castelul Huniazilor – cel mai frumos castel medieval din România Castelul Huniazilor: stema Corvinilor ruinele romane de la Sarmisegetuza Sarmisegetuza: (palidele) urme ale gloriei apuse biserica din Densuş, monument valoros, interesant şi controversat turiştii străini iau contact cu ţuica de Haţeg, chiar la biserică! plimbare la mlaştina de la Peşteana planta carnivoră <i>Drosera</i> în mlaştina de la Peşteana biserica din Strei: pictura Evului Mediu în Transilvania biserica din Strei: urmele a opt secole de istorie rezervaţia de zimbri de lângă Haţeg zimbrii au un viitor la Haţeg "gotic sătesc" la Ostrov colecţie de pietre romane la cimitirul din Ostrov Lacul Bucura din Munţii Retezat drumeţie în Parcul Naţional Retezat turiştii întâlnesc tradiţia şi în Retezat final dulce după plimbarea prin munţi

Judeţul Hunedoara este extrem de bogat în obiective turistice de primă mână – cu toate acestea, majoritatea sunt puţin cunoscute, nu putem vorbi aici despre "turism de masă" (ceea ce pentru invitaţii din străinătate ai firmei Dumneavoastră este în regulă, majoritatea preferă să viziteze ceva ce nu ţine de mainstream).

Pe partea de monumente avem la Hunedoara şi în zona Haţeg probabil cea mai interesantă colecţie de obiective medievale din România. De departe cel mai cunoscut este Castelul Huniazilor de la Hunedoara, însă şi bisericile de piatră de la Densuş, Sântămărie-Orlea, Strei, Strei-Sângeorgiu, Peşteana etc. sunt extrem de valoroase. De asemenea avem nenumărate ruine, de la ruinele romane de la Sarmisegetuza şi până la ruinele de cetăţi de la Rau de Mori, Sălaşu de Sus, Subcetate etc. Oferta de monumente este foarte bogată – iar alegerea celor ce urmează a fi vizitate nu este uşoară. În aceste pagini vă prezentăm câteva dintre ele, vă invităm însă să aflaţi mai multe informaţii din albumul dedicat acestor monumente (aveţi un link photo în partea de jos a acestei pagini).

Pe partea de peisaje naturale alegerea este ceva mai uşoară, căci din multitudinea de munţi şi rezervaţii naturale ale judeţului Hunedoara am selectat Munţii Retezat. Avem aici câteva trasee mai puţin dificile, care ne duc spre zona centrală a Parcului Naţional (spre Lacul Bucura) sau spre "Retezatul Calcaros" ("Retezatul Mic"), o zonă spectaculoasă, cu abrupturi calcaroase, dar de asemenea nu prea dificilă. Iar varianta super-light, dar nu mai puţin interesantă, este plimbarea între satele din zona Densuş – Peşteana, eventual putem vedea şi mlaştina cu plante carnivore.

Cu alte cuvinte, zona este extrem de versatilă. Se pot vizita doar monumente, sau se pot mixa vizite la monumente cu drumeţia montană (sau plimbări lejere). Pentru a decide despre conţinutul excursiei, importante sunt domeniul de interes şi timpul disponibil. În continuare aveţi câteva variante:

 • Pentru excursie de o zi: vizite la Hunedoara (şi prânz), Densuş şi Sarmisegetuza. Notă: plecarea va fi dimineaţa devreme, întoarcerea la Timişoara va fi seara târziu; datorită distanţelor, excursia de o zi este mai potrivită pentru clienţii cu punct de plecare Lugoj sau Caransebeş.
 • Pentru excursie de două zile: Ziua1 (sâmbătă) – vizită la Densuş, mlaştina de la Peşteana, biserica din Sântămărie-Orlea (prânz la castel), biserica şi cimitirul din Ostrov. Z2 (duminică) – rezervaţia de zimbri de lângă Haţeg, biserica din Strei, castelul Huniazilor.
 • Pentru excursie de trei zile: Z1 (vineri după-amiaza) – vizită la Sarmisegetuza. Z2 (sâmbătă) – drumeţie în Munţii Retezat, la Lacul Bucura. Z3 (duminică) – Densuş, mlaştina de la Peşteana, biserica de la Sântămărie-Orlea, castelul Huniazilor.

În toate cazurile ne ocupăm de întreaga logistică a excursiei – transport, ghidaj, cazare şi masă completă. Pentru cazare recomandăm pensiunile de pe valea Râul Mare, la poalele Retezatului; avem experienţe bune aici cu Pensiunea Retezat. Ghidajul este un punct esenţial al acestui traseu – astfel invitaţii Dumneavoastră nu vizitează doar ca să facă poze; acest pachet turistic oferă o incursiune documentată în captivanta istorie a Transilvaniei, şi posibilitatea cunoaşterii patrimoniului natural al Carpaţilor.detalii despre obiectivele turistice


mai multe despre monumentele din zona Hunedoara – Haţeg

Completare despre multele (şi puţin cunoscutele) monumente din Ţara Haţegului şi Hunedoara. Aceste informaţii vă ajută să alegeţi: Hunedoara sau Densuş, Strei sau Prislop... Sau toate?!


mai multe despre traseele de drumeţie montană (hiking) organizate de Tymes Tours în Parcul Naţional Retezat

Parcul Naţional Retezat este faimos, însă nu mulţi au ajuns să-i cunoască "pe viu" frumuseţea. Detalii despre Munţii Retezat şi despre ce trasee de drumeţie (hiking) organizează agenţia de turism Tymes Tours.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004