. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

excursie de 1 zi pentru invitaţi din străinătate: Clisura Dunării (incl. excursie cu barca), Herculane, degustare de ţuică la ţărani
.

Clisura Dunării, Herculane şi Banatul Montan

Tur de o zi pentru invitaţii din străinătate ai firmelor din zona Timişoara

inclusiv excursie cu barca în Cazanele Dunării, vizită Herculane şi posibilitate vizită la ţărani acasă (degustare ţuică)

 dist
  • traseu prin Banatul Montan: se porneşte de la Timişoara (sau împrejurimi) şi se merge spre Herculane – Orşova
  • Herculane: pauză de cafea, vizităm centrul vechi al staţiunii
  • Clisura Dunării: prânz (meniu complet), excursie cu barca în Cazanele Mari – Cazanele Mici (cca. 1.5 – 2 ore)
  • opţional: la întoarcere oprire la Slatina-Timiş pentru degustare ţuică şi platou rece cu produse tradiţionale, la ţărani acasă
dist
  • durata: 1 zi (cca. 12-14 ore), funcţie şi de evetualele lucrări la drumuri
  • ghid limbile engleză şi germană, pentru alte limbi rugăm anunţaţi din timp
  • preţ: la cerere, funcţie de mărimea grupului şi de serviciile alese
  • organizare: doar la cerere
  • descriere program turistic în format PDF

în drum spre Herculane: satele gugulanilor vizită prin centrul istoric de la Herculane: o ruină interesantă frumoasele fantome ale trecutului, la Herculane pensiunea aleasă are o poziţie pitorească pe malul Dunării ce altceva la Dunăre, decât peşte?! toate pânzele sus! prima porţiune a Cazanelor: Cazanele Mici prin Cazanele Mari ale Dunării barca intră în Peştera Ponicova ieşirea din Peştera Ponicova, cu marşarierul "brand-ul de ţară" e rezolvat... Maria Theresia + satul Slatina-Timiş = LOVE "... spumege pocalul" (degustare de ţuică autentică)

În majoritatea cazurilor clienţii corporate (firmele din zona Timişoara) ne solicită pentru invitaţii lor trasee care se pot realiza într-o singură zi (deci nu necesită înnoptare).

Astfel a rezultat acest pachet turistic: vom vedea zona cea mai spectaculoasă din Clisura Dunării (anume: "zona Cazane") din barcă. Vizităm şi staţiunea Herculane şi avem şi posibilitatea ca, înspre sfârşitul zilei, să participăm la o degustare de ţuică la ţărani acasă.

Microbuzul (sau midicarul, autocarul) ne ia din zona Timişoara, de la punctul stabilit cu Dumneavoastră. Mergem spre sud-est, via Lugoj – Caransebeş. Munţii se apropie din ce în ce mai mult, versanţii sunt acoperiţi fie cu păduri, fie cu întinse plantaţii de pruni – mândria "gugulanilor".

La Herculane facem o pauză de cafea; vom vizita şi partea veche a staţiunii – deşi clădirile sunt azi în stadiul de ruine, istoria vechiului "Herkulesbad" este foarte interesantă. Partea veche a fost construită înainte de 1918 pe vremea monarhiei austro-ungare, staţiunea era una dintre preferatele familiei imperiale a Habsburgilor (împărăteasa Sissi a făcut aici "concediu de wellness" de cinci ori!).

Continuăm spre Dunăre, Orşova este deja foarte aproape. La cca. 10 km vest de Orşova vom face o pauză mai lungă la o pensiune: vom servi prânzul (trei feluri, felul principal cu preparate din peşte proaspăt) pe terasa aşezată direct pe malul Dunării, cu vedere panoramică spre malul sârbesc; un vin de casă bun, precum şi cafeaua, sunt incluse. Urmează excursia cu barca (circa 1.5 – 2 ore): vom trece prin Cazanele Mici (cu statuia faimoasă: "capul lui Decebal"), apoi prin Golful Dubova şi în final prin Cazanele Mari, desoebit de impresionante. Ultimul punct atins este Peştera Ponicova – intrăm cu barca în partea inferioară a peşterii; la întoarcerea la pensiune oprim şi în dreptul "Tabula Traiana" de pe malul sârbesc. Acest traseu cu barca ne face deci cunoştinţă cu zona cea mai spectaculoasă de pe întreg cursul Dunării, este zona centrală a defileului cunoscut şi sub numele de "Porţile de Fier".

După excursia cu barca e timpul să pornim pe drumul de întoarcere. Avem posibilitatea de a face o vizită "cu scop precis" acasă la ţărani – în satul Slatina-Timiş sau în altă localitate din zonă, pentru o degustare de ţuică. Ţăranii din zona Caransebeşului – aşa-numiţii "gugulani", sunt faimoşi pentru ţuica produsă în gospodăriile lor. Bineînţeles că ţuica este însoţită de o "modestă gustare rece" cu brânză, mămăligă, slănină afumată etc., iar la sfârşit este din nou momentul pentru o cafea.

Apoi continuăm drumul spre casă. La finalul zilei, oaspeţii Dumneavoastră vor fi cu siguranţă obosiţi, dar entuziasmaţi după experienţele inedite trăite în Banatul Montan!

detalii despre obiectivele turistice


mai multe despre Clisura Dunării / Porţile de Fier

Mai multe informaţii despre Clisura Dunării (Defileul Dunării, Porţile de Fier), fabuloasa zonă montană străbătută de marele fluviu. Un obiectiv turistic de primă clasă pentru întreaga Europă.


mai multe despre staţiunea Băile Herculane

Expresia "şarm morbid" s-ar putea să descrie cel mai bine aspectul de azi al staţiunii Herculane. Însă aici există enorm de multă istorie, ruinele de azi dezvăluie aspecte interesante.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004