emblema Tymes Tours

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

.
.    homepage & noutati       7 ani tymes tours       echipa       contact   
   pentru angajatii firmei       pentru invitatii firmei       pentru activitatea curenta   
   links       sitemap   
city tours (tururi de oras) în Timisoara: imagini, detalii, exemple cor din Tirol, Austria, la city tour în Timişoara

Timişoara – un rezumat al istoriei urbanistice

Timişoara multiculturală

Timişoara – altfel: dezordonată, dinamică, romantică şi "alternativă"

baroc în Timişoara

Secession la Timişoara – pur şi simplu spectaculos!

Timişoara – oraşul Revoluţiei

Tururi de oraş (city tours) în Timişoara

servicii pentru delegaţii şi invitaţii străini ai firmei / instituţiei, participanţii la conferinţe şi simpozioanedist

Tymes Tours este firma care a reuşit, încă de acum şase ani, să convingă mai multe multinaţionale din Timişoara de utilitatea tururilor de oraş. Şi suntem mândri că putem arăta oraşul asa cum este, dincolo de aglomeraţia de şantiere şi de case vechi cu tencuiala căzută. Timişoara merită cunoscută!

Tururile de oraş (city tours) sunt soluţia perfectă pentru timpul liber al invitaţilor Dumneavoastră din străinătate, deoarece:

  • formează în cel mai scurt timp posibil o imagine de ansamblu asupra Timişoarei, şi, adesea, o introducere în ceea ce înseamnă România
  • sunt un mod interesant şi cultivat de destindere, dupa o zi dificilă – de ce să nu înlocuim veşnica bere la o terasă din centru cu ceva mult mai captivant??
  • Timişoara are o istorie şi arhitectură fascinante pe care, din păcate, 99% dintre timişoreni nu le cunosc decât la nivel de generalităţi ("primul oraş iluminat electric din Europa")
  • să recunoaştem: tururile de oraş le degrevează pe gazde de timpul consumat în cursul după-amiezelor şi serilor, fără a-şi lăsa totuşi invitaţii în voia sorţii – "show that you care"
  • ... şi, în final, mulţi dintre oaspeţii Dumneavoastră sunt deja familiarizaţi cu tururile de oraş – veţi vedea reacţia lor în momentul în care le propuneţi un city tour!

La un city tour pot participa multe persoane – de la una la peste 100 (am avut şi grupe de 120 de participanţi). În fapt, un city tour este ideal la început sau final de congrese, seminarii, workshop-uri. Am avut şi tururi de oraş cu participanţi români, şi care au fost plăcut surprinşi.

Tururile de oraş sunt conduse de ghizi profesionişti, care sunt familiarizaţi cu modul de gândire al străinilor, şi ştiu cum să prelucreze stereotipurile despre România existente în mentalitatea vesticilor.

Un tur de oraş (city tour) al Timişoarei poate fi completat cu diferite servicii::

  • transferuri auto (taxi, microbuze, autocare, funcţie şi de mărimea grupului) la / de la locul de desfăşurare al city-tour-ului
  • degustări de vin în afara Timişoarei, la Recaş sau Buziaş, inclusiv cina +/- festivă (putem organiza şi transportul auto, dacă este nevoie)
  • cina la un restaurant în centrul oraşului – foarte la îndemână, deoarece invitaţii deja se află în centru (de multe ori, clientul îşi organizează singur această cină, dar o facem şi noi, la cerere)
  • vizite la colecţii memoriale (gen "Memorialul Revoluţiei") sau colecţii de artă (Muzeul de Artă, colecţia de icoane din subsolul catedralei ortodoxe) etc. etc.
dist city tour în Timişoara: între Viena şi Carpaţi

Câti dintre timişoreni observă melange-ul cultural vizibil pe clădirile din Timişoara?

Un cioban cu fluieraş se amestecă cu motivele neobaroc şi Secession vienez şi budapestan pe faţada acestei clădiri cu poziţie ultracentrală. În cadrul unui city tour observăm împreună urmele unei istorii interesante, ele sunt încă foarte lizibile pe substanţa construită a oraşului Timişoara.


Timişoara – tur de oraş scurt (cca. 2 h)

Cel mai scurt tur de oraş este şi cel mai căutat – în doar două ore surprinde esenţa Timişoarei: monumente baroc şi Art-Nouveau, pieţe largi încărcate de istorie, câteva detalii despre Revoluţia din 1989 şi caracterul multicultural ("în Banat şi câinele latră în 4 limbi"...).
[detalii ... ]   [imagini ... ]

Piaţa Unirii, piaţă istorică – fostul "Domplatz" din Timişoara turcii au stat în Timişoara 160 de ani, iar aceasta este ultima urmă vizibilă explicaţii pe harta cetăţii habsburgice Timişoara

Timişoara – tur de oraş mediu (cca. 3 h)

Începem cu un city tour al centrului (ca mai sus) apoi o luăm la pas spre Fabric, fosta suburbie care a mai păstrat un strop de pitoresc; aici o sinagogă, dincolo un detaliu Secession – peste tot amănunte interesante (deşi nu e centru!). Turul se termină degajat, la Fabrica de Bere.
[detalii ... ]   [imagini ... ]

în cartierul Fabric ornamentele Art Nouveau iau forme interesante turul de oraş trece pe lângă Parcul Poporului, între prefectură şi Fabric finalul turului de oraş, la Fabrica de Bere din Timişoara

Timişoara – tur de oraş lung (cca. 4-6 h)

Un city tour pentru cei cu adevărat pasionaţi de istorie şi arhitectură. Petrecem o jumătate de zi împreună, scotocim prin detalii ale oraşului pe care puţini le cunosc. Studiem intensiv colţurile interesante, dar oricum atingem toate cartierele istorice: Cetate (centru), Iosefin, Elisabetin, Fabric.
[detalii ... ]   [imagini ... ]

catedrala, parcurile, Bega – cu valoarea de simbol în Timişoara pauză de cafea la una dintre terasele centrale ale Timişoarei cartierul Iosefin, piaţa: străinii descoperă aici aspecte inedite

Timişoara – tur de oraş "arhitectură Art-Nouveau" (2 h)

Timişoreanul s-a obisnuit şi ignoră, dar străinii sesizează imediat: Timişoara are un tezaur arhitectural FABULOS. Pătrundem împreună în detalii concrete, descifrăm arhitectura Art Nouveau, Jugendstil şi Secession, şi re(co)memorăm o istorie uitată, dar fascinantă.
[detalii ... ]   [imagini ... ]

stema stil 1900, din ceramica multe porti au decoratiuni Secession / Art Nouveau fantezia nu are limite in Secession

Timişoara – turul Revoluţiei (3 h)

Semnele Revoluţiei sunt (încă) aici, trebuie doar să suflăm praful de pe ele. În plus, străinii sunt la fel de captivaţi de poveştile despre reprimarea sângeroasă, ca şi de amintirile amare despre pâinea pe cartelă. Acest tur de oraş le-ar prinde bine şi multor concetăţeni, odată la patru ani...
[detalii ... ]   [imagini ... ]

"Memorialul Revoluţiei": Domnul Orban explică din experienţa personală a unui revoluţionar veritabil în Timişoara se află multe mici monumente memoriale ale martirilor turiştii ascultă explicaţii la "Memorialul Revoluţiei"


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004