. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

tur de oraş mediu în Timişoara – centrul oraşului şi cartierul Fabric, cca. 3 ore
.

Timişoara – tur de oraş mediu / medium city tour

centrul istoric şi cartierul Fabric – pentru o după-amiază interesantă

ideal pentru delegaţii din străinătate la firmele din Timişoara

 dist
  • centrul Timişoarei (cartier Cetate) cu Piaţa Victoriei (Operei), Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Bastion
  • de la Bastion continuare spre Prefectură şi apoi în cartierul Fabric: sinagoga din Fabric, Piaţa Romanilor, Piaţa Traian, Fabrica de Bere
  • final la Fabrica de Bere Timişoreana (restaurantul / terasa fabricii), unde este inclusă o bere nefiltrată pentru fiecare participant
dist
  • recomandare punct de start: catedrala ortodoxă din Piaţa Victoriei; punct final: restaurantul Fabricii de Bere (interior sau terasă, funcţie de sezon)
  • ghid limbile engleză şi germană, pentru alte limbi rugăm anunţaţi din timp
  • preţ: la cerere, funcţie de mărimea grupului
  • organizare: doar la cerere
  • descriere program turistic în format PDF

city-tour-ul începe în Piaţa Victoriei după ce trece prin Piaţa Libertăţii turul de oraş ajunge în Piaţa Unirii, încărcată de istorie şi de monumente baroc o ghiulea incastrată în zid vorbeşte despre trecutul cetăţii Timişoara Universitatea de Medicina, fosta scoala germana "Banatia" – istorie interbelica interesanta placă în memoria evenimentelor de la "judeţeana de partid" – azi prefectura intrând în Fabric, trecem pe lângă Parcul Poporului decoratiuni in stil "maur" la sinagoga neologa din Fabric detalii la interior in "biserica mileniului" Art Nouveau / Secession în cartierul Fabric din Timişoara Art Nouveau / Secession în cartierul Fabric din Timişoara Mercur din Traian singura fosila veritabila din Piata Traian baroc modest, dar veritabil: biserica greco-catolică (fostă romano-catolică) din Fabric spre finalul glorios al turului de oraş: Fabrica de Bere să curga berea!

Acest city tour începe la catedrala ortodoxă din Piaţa Victoriei şi, în prima parte, ne poartă paşii prin centrul istoric (ca şi în turul de oraş scurt / short city tour). După ce străbatem cele trei pieţe istorice (P. Victoriei / Operei, P. Libertătii, P. Unirii) şi ascultăm detalii despre obiectivele de aici, ajungem la Bastion, la marginea de est a fostei cetăţi Timişoara.

De aici urmărim bulevardul principal spre Prefectură, trecem podul şi ajungem în cartierul pitoresc Fabric. O serie de obiective din Fabric ascund o istorie interesantă: micile monumente în amintirea luptelor de la Revoluţie purtate aici, sinagoga din Fabric, "Domul Mileniului", Piaţa Traian şi multe clădiri de o eleganţă distinctă, în stil Secession.

Finalul este la Fabrica de Bere, cea mai veche din România. Aici avem inclusă în pachetul turistic câte o bere nefiltrată pentru fiecare participant – această specialitate de bere este comercializată exclusiv în câteva localuri din Timişoara şi garantează o prospeţime 100%. Deci încheiem turul de oraş fie în restaurantul interior, fie pe terasa restaurantului (care reprezintă cea mai apropiată variantă timişoreană a unui "Biergarten" original), funcţie de sezon.

detalii despre obiectivele turistice


urbanism în Timişoara – evoluţia şi structura unui oraş european

Despre cetatea Timişoarei şi evoluţia oraşului după demolarea zidurilor – apariţia oraşului modern Timişoara. În turul de oraş de mai sus urmărim (între altele) un rezumat a 300 de ani de evoluţie urbană.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004