. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

city tour de iarna cu profesori germani de la Politehnica Timişoara
.

dec. 2010: City tour de iarnă cu profesori germani de la Politehnica Timişoara

tur de oraş în Timişoara pe zăpadă, frig şi soare orbitor

noutăţi şi alte informaţii din activitatea Tymes Tours în ultima perioadă

 dist dist

sinagoga neologă din Cetate în Piaţa Unirii, discuţii pe parcursul city tour-ului baroc în Piaţa Unirii, peisaj de iarnă zăpada acoperă inscripţiile trecutului Piaţa Unirii: inscripţia de la fântână

curtea bastionului Theresia


foto: colecţia tymes tours

start album     imaginea anterioara imaginea urmatoare     ultima imagine

Bastionul Theresia şi curtea interioară, după renovarea capitală

După doi ani de şantier, în toamna anului 2010 bastionul a fost din nou deschis. Timişorenii au comentat fie laudativ, fie critic (de ex. prezenţa ciudatului spaţiu expoziţional din mijlocul curţii bastionului), dar cu toţii ne-am bucurat că, în sfârşit, o bucăţică din trecutul oraşului a fost restaurată şi pusă în valoare, şi nu este unul dintre locurile de care să ne fie jenă. Din punctul nostru de vedere ar fi fost ideal să avem aici un panou explicativ (eventual gen "totem" sau chiar un mijloc de prezentare mai modern) care să explice, cu ajutorul unor hărţi şi în mai multe limbi de circulaţie internaţională, detalii despre cetatea Timişoara. Atât pentru mulţi dintre timişoreni, cât şi pentru turişti, este greu de imaginat cum arăta cetatea – şi mai ales ce o mândreţe de cetate a avut Timişoara până la 1880.


cetatea bastionară Timişoara – schiţă tur de oraş la final, la bastion

Una dintre ultimele acţiuni ale anului 2010 a fost un tur de oraş pe care l-am oferit câtorva dintre profesorii şi lectorii germani (ce aparţin de lectoratul DAAD) de la Universitatea "Politehnică" din Timişoara.

Vremea a ţinut cu noi, cel puţin parţial – în sensul că a fost singura zi cu adevărat însorită într-o perioadă de două săptămâni. Pe de altă parte a fost destul de frig, ceea ce ne-a obligat la căutarea unor locuri însorite, ferite pentru explicaţiile mai detaliate, şi a impus o pauză de vin fiert pe traseu. În ciuda entuziasmului unanim cu care a fost primită propunerea de vin fiert, la masă conversaţia s-a închegat (cum altfel?) în jurul complicatelor iţe istorice ale Timişoarei.

Turul a durat mult mai mult decât un city tour obişnuit – am petrecut împreună circa patru ore discutând despre oraşul în care oaspeţii din Germania îşi vor desfăşura (încă o bună bucată de timp) activitatea. Deşi unii dintre ei proveneau din oraşe foarte atractive (Dresda), oaspeţii au fost foarte interesaţi de subiectele de discuţie pe care le oferă monumentele Timişoarei. Datorită unui background cultural bogat "musafirii oraşului" s-au lansat în discuţii antrenante, iar cele patru ore au trecut repede şi agreabil.

detalii despre obiectivele turistice şi / sau oferte turistice


link direct spre city tour-uri

Agenţia Tymes Tours are o experienţă de 7 ani în tururile de oraş în Timişoara. Oraşul dispune de un impresionant patrimoniu de monumente şi are o istorie fascinantă. Pe acest site avem o pagină dedicată exclusiv ofertei de city tour-uri.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004