. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

city tour de iarna cu profesori germani de la Politehnica Timişoara
.

dec. 2010: City tour de iarnă cu profesori germani de la Politehnica Timişoara

tur de oraş în Timişoara pe zăpadă, frig şi soare orbitor

noutăţi şi alte informaţii din activitatea Tymes Tours în ultima perioadă

 dist dist

pe Str. Mărăşeşti – fosta Elisabetha-Gasse sinagoga neologă din Cetate în Piaţa Unirii, discuţii pe parcursul city tour-ului baroc în Piaţa Unirii, peisaj de iarnă zăpada acoperă inscripţiile trecutului

Piaţa Unirii: inscripţia de la fântână


foto: colecţia tymes tours

start album     imaginea anterioara imaginea urmatoare     ultima imagine

Piaţa Unirii din Timişoara: inscripţia de la fântână

Fântâna din Piaţa Unirii are, precum şi monumentul Sfintei Treimi din apropiere, o legătură cu epidemiile de ciumă din trecutul zbuciumat al Timişoarei. Legătura cu ciuma nu este directă, ci mai degrabă una "din ricoşeu": groaza timişorenilor de apa nesănătoasă, şi posibil infestată cu microbul ucigaş – groază ce era încă foarte prezentă la sfârşitul secolului al XIX-lea, când a fost forată fântâna. Timp de secole Timişoara a dus lipsa unei ape potabile de calitate. Acesta a fost motivul pentru care s-a mers atât de adânc: fântâna are nu mai puţin de 408 metri (există şi surse care afirmă adâncimea de 412 metri). Pentru anul 1894 era cu siguranţă o realizare tehnică demnă de admiraţie!


curtea bastionului Theresia cetatea bastionară Timişoara – schiţă tur de oraş la final, la bastion

Una dintre ultimele acţiuni ale anului 2010 a fost un tur de oraş pe care l-am oferit câtorva dintre profesorii şi lectorii germani (ce aparţin de lectoratul DAAD) de la Universitatea "Politehnică" din Timişoara.

Vremea a ţinut cu noi, cel puţin parţial – în sensul că a fost singura zi cu adevărat însorită într-o perioadă de două săptămâni. Pe de altă parte a fost destul de frig, ceea ce ne-a obligat la căutarea unor locuri însorite, ferite pentru explicaţiile mai detaliate, şi a impus o pauză de vin fiert pe traseu. În ciuda entuziasmului unanim cu care a fost primită propunerea de vin fiert, la masă conversaţia s-a închegat (cum altfel?) în jurul complicatelor iţe istorice ale Timişoarei.

Turul a durat mult mai mult decât un city tour obişnuit – am petrecut împreună circa patru ore discutând despre oraşul în care oaspeţii din Germania îşi vor desfăşura (încă o bună bucată de timp) activitatea. Deşi unii dintre ei proveneau din oraşe foarte atractive (Dresda), oaspeţii au fost foarte interesaţi de subiectele de discuţie pe care le oferă monumentele Timişoarei. Datorită unui background cultural bogat "musafirii oraşului" s-au lansat în discuţii antrenante, iar cele patru ore au trecut repede şi agreabil.

detalii despre obiectivele turistice şi / sau oferte turistice


link direct spre city tour-uri

Agenţia Tymes Tours are o experienţă de 7 ani în tururile de oraş în Timişoara. Oraşul dispune de un impresionant patrimoniu de monumente şi are o istorie fascinantă. Pe acest site avem o pagină dedicată exclusiv ofertei de city tour-uri.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004