. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

drumeţie montană în Făgăraş şi Piatra Craiului
.

aug.-sept. 2010: Ture de informare în Munţii Făgăraş şi Piatra Craiului

două masive montane spectaculoase într-un program turistic pentru 2011, imagini din drumeţie montană

noutăţi şi alte informaţii din activitatea Tymes Tours în ultima perioadă

 dist dist

accident bănăţean pe Negoiu "acul Cleopatrei" intrarea în Strunga Dracului spre Strunga Ciobanului dansul ceţii pe creasta principală a Făgăraşului

lacul Bâlea


foto: colecţia tymes tours

start album     imaginea anterioara imaginea urmatoare     ultima imagine

Urcând de la Lacul Bâlea spre creasta principală (Şaua Caprei)

Pata albastră din fundalul imaginii nu este un petec de cer, ci oglinda Lacului Bâlea. După construirea şoselei alpine Transfăgărăşan (terminată în anul 1974) căldarea Bâlii a intrat brusc în circuitul turistic de masă – adică Lacul Bâlea şi căldarea omonimă nu mai sunt accesibile doar drumeţilor montani, ca până atunci, ci şi turismului motorizat. Aceasta a dus cu timpul la o degradare a peisajului, degradare ce a luat proporţii alarmante în ultimii zece ani. În ciuda faptului că zona este declarată rezervaţie naturală, construcţiile au proliferat; turiştii urcă cu miile în week-end, luând cu asalt zona alpină. Se parchează după plac, se face foc după plac iar după bolovanii mai mari din căldare se află toalete publice ad-hoc. Sâmbătă seara întreaga căldare răsună de cântec şi voie bună (vara asta power-play-ul era "Dansul Pinguinului"), pereţii de piatră ai văii amplifică muzica astfel încât să poată chefui pe Dolby surround până şi ultima marmotă în bârlogul ei din "rezervaţie".

Este exact Făgăraşul pe care nu ni-l dorim. Totuşi mulţi montaniarzi veritabili nu pot evita căldarea glaciară Bâlea, căci aici se pot aproviziona cu orice le pofteşte sufletul (la preţuri alpine, normal) pentru a se reîntoarce apoi în serenitatea crestei principale şi a continua apoi traseul de creastă.


creasta Arpăşelului Valea lui Stan, un canion veritabil Valea lui Stan, un canion veritabil relaxare în Valea lui Stan Piatra Craiului: văi abrupte, stâncoase

În primăvara anului 2010 am primit o solicitare de la unul dintre partenerii noştri din Germania de a organiza împreună un program turistic cu conţinut axat pe zona montană Făgăraş – Piatra Craiului.

Asemenea solicitări reprezintă punctul de plecare al activităţii noastre de incoming (adică de aducere în România a turiştilor străini, spre deosebire de "outgoing", adică de trimiterea în alte ţări a turiştilor români). Partenerul din străinătate (agenţie de turism, tour operator) solicită un anume fel de program; agenţia noastră Tymes Tours pune la punct programul (punerea în practică a conceptului: gândirea traseului, alegerea obiectivelor, selecţia cazării, transportului şi a altor servicii), iar apoi partenerul extern se ocupă de comercializarea programului turistic în ţara sa.

Programul cerut trebuia să se axeze pe drumeţie montană de dificultate medie spre ridicată în cele două grupe montane (Făgăraş şi respectiv Piatra Craiului), dar să fie îmbogăţit prin vizite la obiective culturale: tururi de oraş în Sibiu şi Braşov, vizite la Bran, Sinaia – Peleş şi la bisericile-cetate săseşti de la Prejmer şi Şeica Mică, vizită la ruinele mănăstirii cisterciene de la Cârţa.

Prin urmare în vara anului 2010 a trebuit să realizăm mai multe ture de informare în zonele respective. Cunoşteam deja relativ bine zona (inclusiv zona montană), dar se cerea verificat "pe viu" întregul program şi trebuia pusă la punct mai ales logistica (mai ales starea drumurilor forestiere, verificarea unor noi pensiuni deschise în zonă etc.).

Am folosit deci ocaziile oferite de aceste ture de informare pentru a ne bucura de spectaculoasele peisaje montane din Făgăraş şi Piatra Craiului – vă invităm deci în paginile următoare să vizionaţi o bucăţică de Carpaţi!

Menţiune: prezentăm aici imagini din ambele masive, predomină însă fotografiile din Munţii Făgăraş, deoarece pentru Masivul Piatra Craiului am alcătuit un album foto separat.

detalii despre obiectivele turistice şi / sau oferte turistice


imagini din Masivul Piatra Craiului

În albumul de mai sus am prezentat doar puţine imagini din Piatra Craiului. Avem însă mult mai multe, şi ne-am decis să vi le oferim într-un album separat. Piatra Craiului oferă peisaje de neuitat.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004