. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

excursie în Carpaţi cu Clubul Alpin Austriac
.

Iulie 2010: Tură montană cu Clubul Alpin Austriac, filiala Alterlaa / Viena

drumeţiile oaspeţilor din Austria în Retezat, Valea Cernei şi pe Clisura Dunării

noutăţi şi alte informaţii din activitatea Tymes Tours în ultima perioadă

 dist dist

Retezat: traversăm pe punte Lăpuşnicul Mare Retezat: pauză pe pajiştea alpină Valea Cernei: izvorul (izbucul) Cernei, cel mai puternic izvor din România spre final, Clisura Dunării: pauză la Gaura cu Muscă, în fundal cetatea Golubac

Deja din 2006 agenţia de turism Tymes Tours organizează programe turistice ce cuprind drumeţii în sud-vestul României (Retezat, Valea Cernei, Clisura Dunării / Porţile de Fier), precum şi vizite la obiective culturale în Banat şi Transilvania: Hunedoara, Densuş, Sarmisegetuza, Herculane, Oraviţa, Timişoara. Aceste pachete turistice sunt comercializate de către partenerul nostru, tour operatorul WeltWeitWandern din Graz, Austria, care adună grupuri mixte de turişti: din Austria, Germania şi Elveţia. Sosesc cca. 3-4 asemenea grupuri pe an.

Unul dintre grupurile din 2010 a fost însă 100% austriac, chiar "curat" vienez – din cartierul Alterlaa (sau Alt-Erlaa) din Viena. Era o excursie a unei asociaţii, participanţii fiind membri ai Clubului Alpin Austriac (Österreichischer Alpenverein), filiala Alterlaa.

Oaspeţii noştri din Viena s-au luat vreme de 10 zile la trântă cu Carpaţii, în drumeţii nu foarte uşoare; per total în această excursie s-au urcat 3485 metri şi s-au coborât 4270 metri, într-un timp total de cca. 35 ore de drumeţie. Este o performanţă notabilă pentru oricine. Să mai menţionăm că mai mulţi dintre participanţi treceau de 70 de ani, însă cu toţi au savurat drumeţia în Carpaţi. În asemena excursii se petrece mult timp pe jos, se încing discuţii sau istorisiri din tinereţe, se şi râde mult. Vizitele la obiective culturale, cu ghid calificat, au fost apoi comentate pe munte în detaliu – am găsit (ca de obicei) multe puncte comune între Austria şi Banat, de la "Semmering-ul bănăţean" (calea ferată montană Anina-Oraviţa) la pogăcele (Grammel-Pogatschen) şi "agrassli".

Noi am făcut foarte puţine poze în această excursie. Însă dacă stăpâniţi limba germană puteţi citi "raportul turei" pe site-ul asociaţiei (scroll în jumătatea de jos a paginii). Chiar mai mult, există un film de 45 de minute ce documentează tura; filmul poate fi downloadat la diferite rezoluţii, urmăriţi link-ul de mai jos (click pe imagine); atenţie: la rezoluţie maximă filmul are 1 GigaByte!

link spre fişierele video, excursia cu Alpenverein Austria pt. WeltWeitWandern

Ture în zona respectivă, din oferta Tymes Tours. Pentru piaţa corporate din România nu am avut cereri de excursii de 10 zile în această zonă. Însă exact conţinutul excursiei prezentate mai sus poate fi realizat în mai multe excursii scurte de week-end, respectând întocmai zonele vizitate de oaspeţii noştri din străinătate: Ţara Haţegului – Hunedoara, Munţii Retezat, Valea Cernei, Clisura Dunării (Defileul Dunării, zona Porţile de Fier), Oraviţa şi Timişoara. Aceste excursii scurte pot fi vizualizate pe pagina de oferte pentru invitaţii din străinătate ai firmelor din Timişoara.






tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004