. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

Maramureş şi Bucovina: nu doar obiectivele faimoase sunt interesante, ci şi munţii dintre ele...
.

iun. 2010: Tură de informare în Maramureş şi Bucovina

pe cărări de munte, între biserici de lemn şi mănăstiri seculare

noutăţi şi alte informaţii din activitatea Tymes Tours în ultima perioadă

 dist dist

bisericile de lemn din Maramureş: un brand turistic puternic (Ieud) migală în lemn (Ieud) Ieud: un sat pitoresc, într-un cadru pitoresc pensiuni în Ieud, integrate în peisaj: pensiunea Liviu Ilea pensiuni în Ieud, integrate în peisaj: pensiunea Ciuclă / Gavrilă Chindriş pensiuni în Ieud, integrate în peisaj: pensiunea Ciuclă / Gavrilă Chindriş pensiuni în Ieud: integrate în peisaj măşti populare în Maramureş – întâlnire cu un artist popular aşteptând mocăniţa pe Valea Vaserului munţii din Maramureş: izvoare de apă minerală la tot  pasul Cascada Cailor drumeţie montană în Munţii Rodnei: panoramă de pe Ştiol Munţii Călimani, pe graniţa Bucovinei: peisaje carpatine excepţionale orhidee rare în Munţii Călimani Apostolii Călimanilor drumeţie în Obcinele Bucovinei Cacica – un sat de polonezi în Bucovina plimbări în Pădurea Slătioara, printre brazi seculari în Pădurea Slătioara nu găsim doar arbori interesanţi... biserica nemţilor din Iacobeni: istoria unei comunităţi uitate

În ultimii ani am fost solicitaţi de mai multe ori să organizăm programe turistice în faimoasele zone Bucovina şi Maramureş – însă nu excursii "clasice", adică nu cu grupuri mari de turişti, ce se deplasează cu autocarul de la o mănăstire la alta, aproape mereu în goană contracronometru ca să bifeze toate obiectivele "musai de vizitat".

Se cerea o abordare nouă: grupuri mici ce urmează să cunoască şi frumosul cadru natural montan şi, acolo unde posibil, să parcurgă pe jos drumul între obiectivele turistice culturale; mai concret: să traverseze câte o spinare de munte, plecând de la mănăstirea X şi ajungând la biserica de lemn din satul Y. În plus, această abordare permite şi cunoaşterea localnicilor, interacţiunea directă cu ei. Urma să vizităm şi obiective mai puţin faimoase sau de-a dreptul uitate în anonimitate, dar care să ofere turistului o idee despre ce înseamnă Maramureşul tradiţional sau Bucovina veritabilă, dincolo de pliantele viu-colorate de promovare turistică.

Această formă de turism încă este încadrată la ora actuală ca şi "neconvenţională", însă a câştigat mulţi adepţi în ultimii zece ani în vestul Europei. Este prin excelenţă o formă modernă de turism (deşi se practică de când lumea), opusă turismului industrial, de masă. Şi acest tip de turism are viitor. Bineînţeles că România se pretează excepţional la aşa ceva, potenţialul fiind imens. Dar pentru mulţi (a se citi: pentru multe agenţii de turism şi touroperatori) este mai comod să organizezi un raid cu autocarul de la o mănăstire la alta. Şi se şi câştigă bine... chiar dacă la sfârşitul zilei turistul străin nu poate pronunţa corect numele nici unuia dintre obiectivele vizitate. Asta dacă îşi mai aduce aminte de numele lor defel, având în vedere ciorba concentrată de mănăstiri şi biserici care i s-a administrat peste zi.

Pentru touroperator însă organizarea unui program turistic neconvenţional nu este tocmai simplă. De aceea a fost nevoie ca şi noi cei de la Tymes Tours să facem multe vizite private, de detaliu, în Maramureş şi Bucovina. Este nevoie să fii familiar, să devii "de-al casei". Ceea ce, în asemenea zone frumoase, nu este o corvoadă, ci o adevărată plăcere. În fond: turismul este pasiunea noastră.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004