. emblema Tymes Tours, link spre www.tymestours.ro

tymes tours

agentie de turism & tour-operator in Timisoara
servicii turism pentru firme (corporate customers / B2B)

turism în Timişoara – potenţial, realitate sau proiect?
.

iun.-oct. 2009: Participare la proiectul de turism al Primăriei Municipiului Timişoara

editarea de materiale publicitare şi informative şi elaborarea strategiei de turism a Timişoarei

noutăţi şi alte informaţii din activitatea Tymes Tours în ultima perioadă

 dist dist

Secession vienez în "Innere Stadt" tot ca la Viena: "die Pawlatschen" interferenţe culturale: biserica sârbească cu picturi Biedermeyer iconostas valoros în biserica sârbească Piaţa Victoriei / Operei: o aglomerare interesantă de simboluri

Timişoara nu este (nicidecum!) un muzeu fără viaţă


foto: colecţia tymes tours

start album     imaginea anterioara imaginea urmatoare     ultima imagine

Poate mai important decât clădirile scorojite: Timişoara este un organism viu, tânăr!

O vizită în Piaţa Unirii, pe timpul verii, ne poate convinge că soarele mai apare şi pe strada turismului timişorean. Impresia pozitivă este generată nu doar de cadrul arhitectural de excepţie (şi care deja este în bună parte renovat), cât si de atmosfera relaxată, tânără şi pestriţă în acelaşi timp: fete ce etalează toaletele, turişti sau localnici ce fotografiază clădirile sau porumbeii (probabil acesta este unul dintre cele mai fotografiate locuri din România), tineri nonconformişti cu outlook rebel etc.

Puzderia de terase pe timpul verii, pe de altă parte, este discutabilă; dar este pozitiv faptul că această piaţă trăieşte din nou (acum 10-15 ani Piaţa Unirii era un spaţiu mort pe harta oraşului). S-ar putea ca eliminarea câtorva dintre terase să ducă la deranjarea echilibrului atins. Vom reveni pe acest subiect.

Important este că toţi turiştii sunt impresionaţi de această piaţă – unii de arhitectură, alţii de atmosfera dinamică şi relaxată în acelaşi timp, tinerească, iar unii de către ambele.


vizite prin muzee – şi concluziile de rigoare evenimente la Timişoara: destule? de calitate acceptabilă? seara în Piaţa Operei: nimic spectaculos în Piaţa Unirii: noapte de vis! Piaţa Unirii noaptea: unul dintre punctele forte ale Timişoarei

Un proiect complex pe teme de turism a fost derulat de primăria Timişoara în vara şi toamna anului 2009. Se avea în vedere acoperirea (măcar parţială) mai multor lacune în domeniul turismului local, de aceea şi proiectul a avut direcţii diferite, unele fără legătură directă între ele. Agenţia de turism Tymes Tours avea mai multe atuuri pentru a fi aleasă ca şi consultant de turism: avea o experienţă relevantă în turismul de incoming, participase la multe târguri internaţionale de turism şi avea şi experienţa participării la proiecte anterioare în turism, derulate de ADETIM / Consiliul Judeţean Timiş. Am fost deci selectaţi, şi Tymes Tours s-a implicat în toate sub-punctele proiectului, în toate etapele.

Pe de o parte, era necesar un studiu al situaţiei existente şi al potenţialului turistic al Timişoarei (inclusiv o analiză detaliată a punctelor tari / slabe, a oportunităţilor etc.). Acest studiu urma să fie punctul de plecare şi pentru alte proiecte de turism în viitor. O parte din datele ce urmau să fundamenteze studiul urmau să provină dintr-un studiu / cercetare de piaţă – realizarea unor interviuri şi discuţii cu turişti din Timişoara. Echipa Tymes Tours a participat activ la ambele capitole.

Trebuia realizată şi o bază de date cu tot ceea ce înseamnă obiectiv turistic în Timişoara, precum şi cu serviciile turistice. La acest capitol am colaborat intens cu reprezentanţii Primăriei (mai exact: cu Infocentrul Turistic) precum şi cu Domnul Mihai Opriş, expert în istoria urbanistică a Timişoarei. Pentru noi această parte a muncii a fost probabil cea mai interesantă. Datele culese sunt organizate şi accesibile on-line pe site-ul www.timisoara-info.ro.

Pe de altă parte urmau să fie editate diverse materiale de promovare turistică şi / sau informare turistică. Am fost puternic implicaţi în această activitate – şi a fost destul de mult de lucru (editarea a zeci de pagini, inclusiv textul pentru un audioghid pe care turiştii îl pot procura de la Infocentrul Turistic situat pe Str. Alba Iulia).

Pentru noi participarea la acest proiect a fost una benefică şi interesantă, în ciuda stresului inerent legat de presiunea de timp. În mod deosebit ne-a bucurat colaborarea cu echipa de la Infocentrul Turistic şi cu Domnul Opriş; s-au cimentat legături mai vechi, au apărut legături noi şi am putut accesa multe informaţii utile.

detalii despre obiectivele turistice şi / sau oferte turistice


turism în Timişoara – tur de oraş

Timişoara este un oraş complex şi interesant – într-o măsură mult mai mare decât multe alte oraşe de mărime similară. Pe pagina din site dedicată turelor de oraş găsiţi expresia preocupărilor noastre legate de turismul în Timişoara.


tymes tours este proprietatea SC Tymes Globetrotter SRL
Str. Lisabona nr. 7/1A, Timisoara, RO 300603, info@tymestours.ro
Licenta turism 3196/2004